Преводи ГКПП Лесово

 

За контакти и запитване за писмен превод в ГКПП Лесово:

EКО 4 Преводи и легализация в ГКПП Лесово


ЕКО 4 Преводи и Легализация търси партньорски фирми и в други градове. За да разберете повече, моля вижте тук.

 

(ГКПП) Лесово – Хамзабейли е граничен контролно-пропускателен пункт, разположен на българско-турската граница. Пунктът свързва Елхово, област Ямбол с турския град Лалапаша.

Официалното откриване на Лесово – Хамзабейли е на 19 юни 2005 г. С откриването на новия контролно-пропускателен пункт се облекчава натовареността на основната сухопътна връзка между двете държави ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле и се създават по-благоприятни условия за обслужване на пътниците и товарните автомобили.

География

Западно от Лесово протича река Тунджа, от изток са хълмовете и височините на Дервентските възвишения, а на юг се простира равното Одринско поле.

Днес с. Лесово, въпреки намалелия брой на неговите жители, е добре благоустроено село с оформен площад, обществени сгради (търговски дом, училище, читалище, киносалон (затворен от повече от 10 години), библиотека, заведения за забавления и др.), участък полиция и улици.

История

Старото име на селото е Урумбеглий. За кратко време преди освобождението селото е било униатско, с цел отделяне от гръцката Цариградска Патриаршия. В 1913 година селото е имало 800 къщи и е било чисто българско. Първата църква в този край е построена около 1846 г.- била е малка каменна църква, разположена в най-високата част на селото. Точно на това място е извирала лековита вода, която лекувала малки и големи. Благодарение на тази лековита вода, църквичката приема името „Свети живоприемний източник“. Същото име носи и днес построената по-късно (около 1890 г.) голяма църква. В нея са запазени автентични икони, книги и документи. Към 2006 г. църквата няма постоянен свещеник, който да се грижи за нея и за благонравието на хората. През 1934 година селото получава днешното си име.

В землището на селото през 2005 г. се изгражда и открива ГКПП Лесово–Хамзабейли заедно с необходимите пътни комуникации. С отварянето на граничния пункт в с. Лесово се създава добри перспективи за търговията и стопанството. В селото се заселват английски граждани, има възможности за селски туризъм.

Туризъм и забележителности

 • В землището на с. Лесово има останки от средновековната крепост Калето.
 • Дрънчи дупка е карстова местност западно от с. Мелница. Привлекателна е за посетителите с туристическата си хижа, прекрасната речна долина и едноименната пропастна пещера с подземна река. В местността е възстановен и функционира малък параклис.
 • Праговете по коритото и бързите води на р. Тунджа в местността "Дар кая", южно от с. Лесово са привлекателно и подходящо място за провеждане на състезания по спускане в бързо течащи води и воден слалом.
 • Край гр. Елхово, по бреговете на р. Тунджа, в лонгозни гори са разположени резерватите "Балабана" и "Долна топчия", които са естествен развъдник на рядко срещания в Европа колхидски фазан.
 • Местността Манастирчето край с. Стройно е обширна поляна с над 20 вековни дървета, извор с питейна вода, малка църква, основно реконструирана и обновена. Обектът е подходящ за краткотраен летен отдих.

ЕКО 4 Преводи и Легализация предлага на своите клиенти:

 • Писмени преводи на:
  • лични документи – документи за самоличност, шофьорска книжка, удостоверения, свидетелства, дипломи за квалификация, декларации, автобиографии;
  • фирмени документи и кореспонденция – фактури, договори, протоколи, устави, актуално състояние;
  • специализирани и експертни текстове, удостоверения и решения- счетоводни отчети, баланси, анализи, съдебни решения, нотариални актове, ръководства за експлоатация, спецификации, епикризи, решения ТЕЛК, имунизационни картони;
  • уебсайт и реклама – менюта, брошури, рекламни текстове, интернет страници, презентации;
  • художествени текстове;
 • Устни преводи;
 • Подготовка на пакет документи за служба Миграция, Министерство на Правосъдие за наличие на българско гражданство, получаване на българско гражданство и двойно гражданство;
 • Попълване на заявления, декларации, молби, жалби за съответните институции
 • Изготвяне на пълномощни, декларации и договори, които след това се заверяват при Нотариус;
 • Текстообработка на документи;

  НАПРАВЕТЕ НОВА ПОРЪЧКА

  Видове отстъпки:
  Тип отстъпка
  Процент
  Приложение
  Отстъпка за редовени клиенти
  7%
  За клиенти, които вече имат поне 5 поръчки
  Отстъпка за общ брой страници (от 20 до 40) от всички документи в поръчката
  7%
  Ако общият брой страници от всички документи е между 20 и 40. Комбинира се с отстъпката за редовен клиент, ако такава е приложена.
  Отстъпка за общ брой страници (над 40) от всички документи в поръчката
  16%
  Ако общият брой страници от всички документи е над 40. Комбинира се с отстъпката за редовен клиент, ако такава е приложена.
  ЗАТВОРИ
  Ново за 2024

  Поръчай онлайн и получи безплатна доставка в цялата страна!
  Спестявате до 12 лв.
  Направете онлайн поръчка
  Копирайте връзка Връзката е успешно копирана
  Заявката Ви бе изпратена успешно. Очаквайте имейл от представител на екипа ни в най-кратки срокове.
  Заявката Ви бе изпратена успешно. В момента офисите ни са затворени, но ще получите отговор в рамките на първия работен ден.
  Зареждане, моля изчакайте