Заверката на преводите на документи от чужбина ще се извършва от нотариусите

За да се облекчи административното обслужване на гражданите във връзка със заверката на документи, кабинетът одобри промените в Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа, които влизат в сила от 01 март 2018г. Досега заверката на преводите на документи, издадени в чужбина, които трябва да послужат пред институциите в страната се извършваше от Министерство на външните работи, Служба „Заверки и легализация“ към дирекция „Консулски отношения“.

Съгласно приетите промени преводачът, извършил превода ще трябва лично да завери подписа си пред нотариус. За да докаже, че има право да извършва официални преводи, преводачът ще представя пред нотариуса удостоверение, издадено от Министерството на външните работи, потвърждаващо, че е одобрен и вписан в регистрите на заклетите преводачи.

Споделете в социалните мрежи:

  НАПРАВЕТЕ НОВА ПОРЪЧКА

  Видове отстъпки:
  Тип отстъпка
  Процент
  Приложение
  Отстъпка за редовени клиенти
  7%
  За клиенти, които вече имат поне 5 поръчки
  Отстъпка за общ брой страници (от 20 до 40) от всички документи в поръчката
  7%
  Ако общият брой страници от всички документи е между 20 и 40. Комбинира се с отстъпката за редовен клиент, ако такава е приложена.
  Отстъпка за общ брой страници (над 40) от всички документи в поръчката
  16%
  Ако общият брой страници от всички документи е над 40. Комбинира се с отстъпката за редовен клиент, ако такава е приложена.
  ЗАТВОРИ
  Ново за 2024

  Поръчай онлайн и получи безплатна доставка в цялата страна!
  Спестявате до 12 лв.
  Направете онлайн поръчка
  Копирайте връзка Връзката е успешно копирана
  Заявката Ви бе изпратена успешно. Очаквайте имейл от представител на екипа ни в най-кратки срокове.
  Заявката Ви бе изпратена успешно. В момента офисите ни са затворени, но ще получите отговор в рамките на първия работен ден.
  Зареждане, моля изчакайте