Медицински превод на документи

 

Медицински превод на документи

За разлика от други области, при медицинските преводи на документи терминологията трябва да е 100 % вярна. Точността е всичко при медицинските преводи – никой не може да си позволи грешки. Нашият екип от висококвалифицирани преводачи, професионално тествани и внимателно избирани, са специализирани в различни области от медицината. Нашите преводачи са прецизни по отношение на всеки медицински превод на документи като: анамнеза или история на заболяването, лични регистрационни картони, клинични протоколи, справки, епикризи и клинични картини, резултати от лабораторни и образни изследвания (рентгенови снимки, скенер, ЯМР) изследвания. В повечето случаи на нашите клиенти им предстои лечение в чужбина и правим всичко, което е по силите ни за предоставяне на професионални медицински превод на документи.

Денталната медицина или популярна у нас под името стоматология е също важен дял от общата медицина. Това са всички детайли, занимаващи се с устройството, функционирането, диагностиката, профилактиката и лечението на заболяванията на зъбите, венците и устната кухина.

Педиатрията и неврологията също са сферите с често срещани болести.

Други разпространени заболявания са някои нервни и психични разстройства, стресови заболявания, ментални проблеми. Във всички тези области клиентите ни могат да разчитат на нашата компетентна помощ и услуги.

Опитът ни в областта на медицинските преводи на документи и свързаната литература е възможен благодарение на множеството наши преводачи-специалисти и консултанти от различните области на медицината, запознати до най-малки подробности със специфичните национални, европейски и световни правила и изисквания. Всички текстове с медицинска терминология попадат в групата на експертния превод и се поемат от професионални преводачи, заклети към нашата агенция в МВнР.

Медицинските преводи на документи обхващат цялостната документация по проведено лечение:

 • Епикризи
 • Решения ТЕЛК
 • Диагнози
 • Изследвания
 • Рецепти
 • Консултации и др.
 • Имунизационен паспорт
 • Здравен картон
 • Преместване на пациент в друга болница
 • Превод на информационни листи на лекарства
 • Общи документи като амбулаторен лист, направления, болнични листи и др.
Ако се нуждаете от медицински преводи на документи моля потърсете ни - линк към мрежата ни от контакти можете да намерите тук Извършваме и експресни медицински преводи на документи

Често задавани въпроси

1Какво е писмен превод?
Писменият превод е процес на предаване на писмен текст от един език на друг, като се запазва стила, смисъла и посланието на контекста, граматиката на двата езика, техните идиоми, правила и стандарти за писане. Вижте още за писмен превод
2Какво е легализация?
Легализацията на документи се различава от официалния превод. При превода заклетият преводач удостоверява с подписа си, че е превел вярно документа, а легализацията удостоверява автентичността на самия документ, за да бъде признат от институциите на друга държава. За да Ви послужат в България документи, издадени от чужда държава, те трябва да бъдат оформени с Апостил, ако съответната държава е страна по Хагската конвенция. Наличието на Апостил е достатъчно условие за легализация от българското Министерство на външните работи.
1Какво е Апостил?
За да използвате в България документи, издадени от чужда държава, те трябва да бъдат оформени с Апостил, ако съответната държава е страна по Хагската конвенция. Наличието на Апостил е достатъчно условие за легализация от българското Министерство на външните работи. Вижте още за Апостил
2Каква разликата между официален,легализиран или просто превод, кога е нужда легализация?
Легализацията на документи се различава от официалния превод. При превода заклетият преводач удостоверява с подписа си, че е превел вярно документа, а легализацията удостоверява самия документ. Легализацията представлява удостоверяване на автентичността на документа. Легализация на документи се прави, за да бъдат те признати от институциите на друга държава. Вижте още за легализиран превод

  НАПРАВЕТЕ НОВА ПОРЪЧКА

  Видове отстъпки:
  Тип отстъпка
  Процент
  Приложение
  Отстъпка за редовени клиенти
  7%
  За клиенти, които вече имат поне 5 поръчки
  Отстъпка за общ брой страници (от 20 до 40) от всички документи в поръчката
  7%
  Ако общият брой страници от всички документи е между 20 и 40. Комбинира се с отстъпката за редовен клиент, ако такава е приложена.
  Отстъпка за общ брой страници (над 40) от всички документи в поръчката
  16%
  Ако общият брой страници от всички документи е над 40. Комбинира се с отстъпката за редовен клиент, ако такава е приложена.
  ЗАТВОРИ
  Ново за 2024

  Поръчай онлайн и получи безплатна доставка в цялата страна!
  Спестявате до 12 лв.
  Направете онлайн поръчка
  Копирайте връзка Връзката е успешно копирана
  Заявката Ви бе изпратена успешно. Очаквайте имейл от представител на екипа ни в най-кратки срокове.
  Заявката Ви бе изпратена успешно. В момента офисите ни са затворени, но ще получите отговор в рамките на първия работен ден.
  Зареждане, моля изчакайте