Преводи на английски и от английски език

 

История на английския език

Английският език е част от семейството на западногерманските езици. Възниква в Англия и югоизточната част на Шотландия през Англосаксонската епоха. Базира се на няколко диалекта, обединени под името староанглийски език. Смята се, че началото на съвременния английски език е поставено в средата на XVI век.

Специфика на английския език

Пунктуацията в английския език се подчинява на конкретни правила, но също така е логически обоснована, което прави употребата на препинателни знаци до голяма степен интуитивна. За английския език не са характерни безподложни изречения, за разлика от българския. Във връзка със семантиката, многозначните думи са типични за английския език.

Процес на превод от български на английски и от английски на български

Целевата публика и целта на превода са определящи, в случаите, когато трябва да се направи компромис с един от двата езика, а именно изходния или целевия език. Спазва се терминологията характерна за типа текст: художествена литература, юридически, медицински, технически текст и др.

Цена за превод

Агенция ЕКО 4 предлага професионален превод от и на английски език, който се извършва от преводачи, специализирани в съответната област. Цената на превода се определя според спецификата на текста и обема на страниците (една преводаческа страница се състои от 1800 символа).

  НАПРАВЕТЕ НОВА ПОРЪЧКА

  Видове отстъпки:
  Тип отстъпка
  Процент
  Приложение
  Отстъпка за редовени клиенти
  7%
  За клиенти, които вече имат поне 5 поръчки
  Отстъпка за общ брой страници (от 20 до 40) от всички документи в поръчката
  7%
  Ако общият брой страници от всички документи е между 20 и 40. Комбинира се с отстъпката за редовен клиент, ако такава е приложена.
  Отстъпка за общ брой страници (над 40) от всички документи в поръчката
  16%
  Ако общият брой страници от всички документи е над 40. Комбинира се с отстъпката за редовен клиент, ако такава е приложена.
  ЗАТВОРИ
  Ново за 2024

  Поръчай онлайн и получи безплатна доставка в цялата страна!
  Спестявате до 12 лв.
  Направете онлайн поръчка
  Копирайте връзка Връзката е успешно копирана
  Заявката Ви бе изпратена успешно. Очаквайте имейл от представител на екипа ни в най-кратки срокове.
  Заявката Ви бе изпратена успешно. В момента офисите ни са затворени, но ще получите отговор в рамките на първия работен ден.
  Зареждане, моля изчакайте