Преводи на руски и от руски език

 

История на руския език

Руският език се отнася към източнославянските езици, той е един от най- разпространените езици на света, а по-точно шестият. Руски е официален език на Русия и един от двата официални езика на Република Беларус. Руският език е един от шестте работни езика на международните организации като ООН, ЮНЕСКО и други.

Специфика на руския език

Руската азбука е с 33 букви, а за писмото се използва кирилица. Ударението е динамично. Руският език се характеризира със свободен словоред, при което активната роля се възлага на интонационните средства.

Една от важните особености на руския език е наличието на шест падежа. Също така руският език има три глаголни времена и три наклонения: изявително, повелително и условно. Разликата с българския език е в това, че едно минало време в руския език отговаря на четирите минали времена в българския език.

Руският език има редица характеристики, които го отличават от другите езици. Като например, той има флексиите (окончанията), изразяващи граматическо значение. Също така той се смята за синтетичен език, защото в думата се комбинират лексикалните и граматическите значения. Лексиката на руския език е основно руска, обаче речникът се попълва и с думи, производни от други езици (англицизми, турцизми).

Цена за превод

Агенцията ЕКО-4 предлага официални преводи от и на руски език, направени от професионални преводачи. С персонал от рускоезични служители с повече от 5 години опит, EKO-4 е уникален партньор за нашите клиенти. Те винаги са доволни от извършените услуги, препоръчват ни и се обръщат към нас, когато е необходимо. Цената за превод от и на руски език непосредствено зависи от терминологията на документа и обема на работата. Предлагат се и намаления за лоялни клиенти.

    НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ