Регистриране в България на деца на български граждани, родени в чужбина.

Ако документът е издаден в държава, с която Република България няма сключен договор за правна помощ, документът за регистриране в България на деца на български граждани, трябва да бъде снабден с “Апостил”, съгласно Хагска конвенция или да е снабден с печат на МВнР на съответната държава, удостоверен впоследствие от българското дипломатическо или консулско представителство в тази страна или посолството на Р. България в чужбина.

Преди гражданите да предоставят в съответната българска община чуждоезичния акт за регистриране в България на деца на български граждани, трябва да бъде преведен със заверен превод на български език, извършен от фирма за преводи, имаща договор с МВнР на Република България и да се легализира в българското МВнР, Консулски отдел.

С преведения и легализиран документ за регистриране в България на деца на български граждани, родителите могат да  получат от общината българско Удостоверение за раждане, с вписан в него ЕГН. С полученото българско Удостоверение за раждане се подава заявление за издаване на паспорт на детето.

Общината, където се регистрира раждането на детето, е общината по постоянния адрес на майката; ако тя не е българска гражданка – в общината по постоянния адрес на бащата.

За Ваше улеснение тази услуга може да закупите директно от  нашата онлайн платформа:

Формуляр А, издаден в Германия

 

Споделете в социалните мрежи:

  НАПРАВЕТЕ НОВА ПОРЪЧКА

  Видове отстъпки:
  Тип отстъпка
  Процент
  Приложение
  Отстъпка за редовени клиенти
  7%
  За клиенти, които вече имат поне 5 поръчки
  Отстъпка за общ брой страници (от 20 до 40) от всички документи в поръчката
  7%
  Ако общият брой страници от всички документи е между 20 и 40. Комбинира се с отстъпката за редовен клиент, ако такава е приложена.
  Отстъпка за общ брой страници (над 40) от всички документи в поръчката
  16%
  Ако общият брой страници от всички документи е над 40. Комбинира се с отстъпката за редовен клиент, ако такава е приложена.
  ЗАТВОРИ
  Ново за 2024

  Поръчай онлайн и получи безплатна доставка в цялата страна!
  Спестявате до 12 лв.
  Направете онлайн поръчка
  Копирайте връзка Връзката е успешно копирана
  Заявката Ви бе изпратена успешно. Очаквайте имейл от представител на екипа ни в най-кратки срокове.
  Заявката Ви бе изпратена успешно. В момента офисите ни са затворени, но ще получите отговор в рамките на първия работен ден.
  Зареждане, моля изчакайте